Вести
logo secwp      transparency mk
 

Пребарајте на нашиот сајт

Државните службеници коишто ги открија тајните прислушувања во периодот на премиерот Груевски заслужуваат правда

22.11.2018 Ѓорѓи Лазаревски и Ѕвонко Костовски, чие храбро откривање на тајните прислушкувања доведе до оставка на премиерот Никола Груевски во 2016 година, треба веднаш да бидат вратени на работните позиции во државниот сектор, што ги изгубија како како одмаздување за нивното дело, барање по кое се изјаснија три невладини организации денес.


Какви се законските прописи во ЕУ, а какви во Македонија, за заштита на укажувачите или така-наречените свиркачи од репресии. Без нив, многу од крупните актуелни афери, можеби уште долго време ќе беа тајна.